Mijn favorieten

Inpiratiebronnen

1 Cosmos: A Spacetime Odyssey. 

Een fantastische documentaire die prachtig laat zien hoe het universum in elkaar steekt, hetgeen wat me al jaren fascineert. Ik heb er dan ook met heel veel plezier naar gekeken en ben door de afleveringen heen gevlogen. Super leerzaam en heerlijk om bij weg te filosoferen!

2 Minimalism: A Documentary About the Important Things

Heb je ook wel eens het gevoel teveel te hebben van iets? Onnodige meubels, kledingstukken of accessoires? Dat gevoel had ik in ieder geval wel en mede dankzij deze documentaire lukte het me om diverse spullen weg te geven, verkopen of weg te gooien. Resultaat: een opgeruimd huis en alles wat ik nog heb is voor mij van waarde en gebruik ik fanatiek. Hierdoor heb ik heel veel plezier van wat ik heb en ruimte genoeg om nog iets aan te schaffen wat ik dolgraag wil hebben en ook veelvuldig zal gebruiken. Win win!

3 MadMan

Tsja, sex, drugs en advertising. Het recept om deze grafisch opgeleide gast te vermaken. Wat een serie! Prachtig om te zien hoe ze de scene van het reclame vak hebben uitgebeeld.

Dagelijkse kost

1 Dagdromen

Ik droom heel de dag door 😉 Het is iets waar ik mee opsta. Dagdromen over wat ik wil, waar wil ik zijn, wat wil ik doen. Het zijn vragen waar ik me continu mee bezig hou en voor mij de drijfveer zijn om mijn leven zo vorm te geven dat het me helpt mijn dromen te verwezenlijken.

2 Relativeren

Hoe kut het ook is, het kan waarschijnlijk altijd erger. Die insteek is voor mij echt een houvast om met alle tegenslagen om te blijven gaan. In de meeste gevallen helpt het om gewoon de schouders er onder te zetten en de uitdaging met beiden handen aan te pakken. Ook al duurt het allemaal iets langer dan gepland, het eindresultaat is doorgaans de grote troost en het feit dat het alsnog gelukt is biedt weer alle energie om iets nieuws op te pakken.

3 Creëren

Iets in mij wilt altijd iets maken, het maakt niet uit wat. Zolang ik maar mijn creativiteit kwijt kan, dan ben ik gelukkig. Dolblij ben ik dan ook met mijn beroep als designer en ga in mijn vrije tijd los met het produceren van muziek.